142. ROĐENDAN NAŠE ŠKOLE

,,Sve što sam o životu naučio može se svesti na tri reči: život ide dalje. “                         Robert Frost
Poštovani prijatelji, saradnici, kolege, nekadašnji i sadašnji gimnazijalci,
Danas, 23. aprila 2021. godine, naša škola obeležava 142 godine postojanja. Do prošle godine ovaj važan dan proslavljali smo bučno i veselo, u velikom društvu, sa uživanjem i ponosom analizirajući godinu za nama, prisećajući se svih uspeha i trenutaka koji su je učinili vrednom sećanja.
Prethodni i ovaj rođendan naša Gimnazija obeležava tiho, u krugu najuže porodice. Život nam je postao haotičan. Strepeći za sopstveni život i život i zdravlje najmilijih shvatili smo da je vreme ograničeno i da je sreća zaista u sitnicama koje često uzimamo zdravo za gotovo. Zaboravili smo da se radujemo.
Evo, danas je pravi trenutak da se setimo nekih malih, velikih stvari koje našu školu, kao i naš život u njoj, čine jedinstvenim. Koliko je samo blistavih umova gazilo školskim hodnicima. Koliko je neodlučnih gimnazijalaca baš ovde rešilo svoju sudbinu i odabralo put zahvaljujući nevidljivom uticaju nadahnutog predavača. Koliko je nastavnika provelo radni vek među ovim zidovima upijajući energiju mladosti, rastući i učeći od svojih đaka.
Sećajmo se samo lepih stvari. Ponosimo se zato što je Gimnazija obeležila naše živote, na ovaj ili onaj način. Stasavajmo i prerastajmo svoje učitelje. Budimo u miru sa sobom samima, istovremeno se boreći za svoje mesto u svetu. Živimo današnji dan baš takav kakav je danas, nadajući se da će nam se život vratiti. I nikada ne zaboravimo ko smo i odakle smo.
Srećan rođendan vašoj i našoj Gimnaziji!
Biljana Nišavić, direktorka škole