Osvojena prva tri mesta na regionalnom takmičenju „Poslovni izazov“

Regionalno takmičenje „Poslovni izazov“ je održano 8. novembra 2017. godine u Motelu „Livade“ u Preljini kod Čačka. Na takmičenju su učestvovali sledeći učenici: Mila Dimitrijević, Stevan Adžić, Ksenija Đurković, Dejana Paunović i Anđela Stevanović sa svojim profesorima Snežanom Mijailović i Dankom Đokić Radojević.

Učenici naše škole su postigli veliki uspeh, jer su sa svojim timovima osvojili prva tri mesta: Stevan Adžić je član pobedničkog tima (mentor Snežana Mijailović), Mila Dimitrijević je član drugoplasiranog tima (mentor Snežana Mijailović) i Ksenija Đurković je član trećeplasiranog tima (mentor Danka Đokić Radojević), čime su stekli pravo da se takmiče na Nacionalnom finalu „Poslovnog izazova“ koje će se održati 21-22.februara 2018.godine u Beogradu.

Timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola osmišljavali su rešenje zadatka koji im je postavljen na početku takmičenja – osmisliti proizvod ili uslugu koja će povećati energetsku efikasnost na lokalnom nivou. Na kraju dana, svoje biznis planove prezentovali su članovima žirija.  

Cilj ovog takmičenja je da se učenicima pruži intenzivno jednodnevno iskustvo koje im omogućava da iskoriste svoje potencijale, nauče kako se radi u timu sa nepoznatim ljudima i razviju svoje prezentacijske veštine dok istovremeno sastavljaju realan biznis plan.

Članovi tri prvoplasirana tima obezbedili su sebi mesto u Nacionalnom finalu koje će biti održano u februaru a pobednici finala će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana (april 2018. u Sarajevu) zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Više o samom takmičenju, proizvodima i uslugama koje su prvoplasirani timovi osmislili možete pročitati na sledećem linku: Dostignuća mladih u Srbiji

Da podsetimo: učenici naše škole su prošle školske godine ostvarili veliki uspeh sa osvojenim prvim i drugim mestom na regionalnom takmičenju, na Nacionalnom finalu osvojeno treće i peto mesto i ostvaren plasman i učešće na Poslovnom izazovu  Zapadnog Balkana.

Školski tim Gimnazije „Takovski ustanak“ Foto: Dostignuća mladih u Srbiji
PobednickiTim2017
Pobednički tim Foto: Dostignuća mladih u Srbiji
DrugoplasiraniTim2017
Drugoplasirani tim Foto: Dostignuća mladih u Srbiji
TreceplasiraniTim2017
Trećeplasirani tim Foto: Dostignuća mladih u Srbiji