Regionalno takmičenje „Poslovni izazov“

Dana, 23. novembra 213. godine  četiri učenika Gimnazije „Takovski ustanak“, Miloš Marić, Jovana Dimitrijević, Filip Gačić i Anđela Stevanović, u pratnji profesora Snežane Mijailović i Danke Đokić, učestvovali su na regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama „Poslovni izazov“ koje organizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji. Takmičenje je održano u motelu „Livade“ u Čačku.

Poslovni izazov (u trajanju od 9 do 19 časova) okupilo je 115 učenika iz 26 srednjih škola iz Arilja, Užica, Batočine, Svilajnca, Novog Pazara, Prijepolja, Gornjeg Milanovca, Guče, Knića, Ivanjice, Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Lučana, Požege, Paraćina, Sjenice, Topole, Trstenika i Čačka, a svi su bili grupisani u timove od po 5 učenika iz različitih škola. Timovi su osmišljavali rešenje problema koji im je postavljen i kreirali biznis planove koje su na kraju dana prezentovali članovima žirija. Ove godine zadatak je bio da osmisle različite sadržaje za putnike koji prolaze deonicom autoputa Ljig-Preljina.

Čestitamo učenici Jovani Dimitrijević koja je učesnik prvoplasiranog tima i Anđeli Stevanović učesnici drugoplasiranog tima! Želimo im puno uspeha na nacionalnom finalu!

Detalje i fotografije sa takmičenja možete pogledati  ovde