ГИМНАЗИЈАЛЦИ ПОНОВО НА ТРОНУ

Претходног викенда одржан је низ републичких такмичења на којима су наши ученици постигли изузетно запажене резултате. Такмичење из страних језика одржано је у суботу, 22. маја, а такмичења из математике, књижевности и историје у недељу, 23. маја.
Републичко такмичење из страних језика одржано је у Београду. Треба нагласити да је ово такмичење једино на којем се сваке године такмиче искључиво ученици четвртог разреда. Петар Боровњак је освојио високо треће место из италијанског језика, а велики успех су постигли Велимир Јовашевић и Михаило Божовић, пласиравши се међу најбољих осам у држави из енглеског језика, у специјалној категорији, у којој се такмиче изворни говорници, ученици филолошких гимназија и деца која су део живота провела у страној земљи. Честитамо ученицима и менторкама Марији Вељић и Драгани Стефановић.
На Републичком такмичењу из историје, одржаном у Шапцу, златни Златко Станојевић, ученик трећег разреда, освојио је прво место. Не треба занемарити ни успех нашег матуранта Петра Боровњака, који је такмичење завршио као девети у држави. Све честитке ученицима и менторкама Јелени Александров и Љиљани Челиковић.

Лазар Танасковић, ученик трећег разреда, освојио је фантастично треће место на Државном такмичењу из математике, одржаном у Крагујевцу. Браво за Лазара и ментора Александра Средојевића.
У Београду је одржано и Републичко такмичење из књижевности, Књижевна олимпијада. Наше представнице, Ана Радовановић, ученица четвртог разреда и Татјана Томовић, ученица трећег разреда, освојиле су четврто, односно шесто место, што се може сматрати врло добрим пласманом на такмичењу државног ранга. Честитке ученицама и менторкама Гордани Јовановић и Наташи Николић.
Иако несвакидашња и необична по много чему, ова школска година је и као таква изузетно плодоносна за наше гимназијалце. Са нескривеним поносом још једном честитамо на успеху свим ученицима и њиховим менторима!