GIMNAZIJALCI PONOVO NA TRONU

Prethodnog vikenda održan je niz republičkih takmičenja na kojima su naši učenici postigli izuzetno zapažene rezultate. Takmičenje iz stranih jezika održano je u subotu, 22. maja, a takmičenja iz matematike, književnosti i istorije u nedelju, 23. maja.
Republičko takmičenje iz stranih jezika održano je u Beogradu. Treba naglasiti da je ovo takmičenje jedino na kojem se svake godine takmiče isključivo učenici četvrtog razreda. Petar Borovnjak je osvojio visoko treće mesto iz italijanskog jezika, a veliki uspeh su postigli Velimir Jovašević i Mihailo Božović, plasiravši se među najboljih osam u državi iz engleskog jezika, u specijalnoj kategoriji, u kojoj se takmiče izvorni govornici, učenici filoloških gimnazija i deca koja su deo života provela u stranoj zemlji. Čestitamo učenicima i mentorkama Mariji Veljić i Dragani Stefanović.
Na Republičkom takmičenju iz istorije, održanom u Šapcu, zlatni Zlatko Stanojević, učenik trećeg razreda, osvojio je prvo mesto. Ne treba zanemariti ni uspeh našeg maturanta Petra Borovnjaka, koji je takmičenje završio kao deveti u državi. Sve čestitke učenicima i mentorkama Jeleni Aleksandrov i Ljiljani Čeliković.

Lazar Tanasković, učenik trećeg razreda, osvojio je fantastično treće mesto na Državnom takmičenju iz matematike, održanom u Kragujevcu. Bravo za Lazara i mentora Aleksandra Sredojevića.
U Beogradu je održano i Republičko takmičenje iz književnosti, Književna olimpijada. Naše predstavnice, Ana Radovanović, učenica četvrtog razreda i Tatjana Tomović, učenica trećeg razreda, osvojile su četvrto, odnosno šesto mesto, što se može smatrati vrlo dobrim plasmanom na takmičenju državnog ranga. Čestitke učenicama i mentorkama Gordani Jovanović i Nataši Nikolić.
Iako nesvakidašnja i neobična po mnogo čemu, ova školska godina je i kao takva izuzetno plodonosna za naše gimnazijalce. Sa neskrivenim ponosom još jednom čestitamo na uspehu svim učenicima i njihovim mentorima!