Ministar prosvete Mladen Šarčević posetio školu

Povodom završene obnove Osnovne škole „Kralj Aleksandar Prvi“ – Brusničke škole, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je  Gimnaziju “Takovski ustanak” zajedno  sa  presednikom opštine Gornji Milanovac, Dejanom Kovačevićem, i predstavnicima lokalne samopurave.

slika1

U ime kolektiva Gimnazije “Takovski ustanak”  ministrta i opštinsku delegaciju pozdravila je direktorka  Biljana Nišavić sa svojim saradnicima.

slika2

Ministar Šarčević i predstavnici lokalne samouprave su obišli školu, razgovarali sa učenicima i profesorima i istakli da se ulaganje u obrazovanje uvek isplati. Ministar je izrazio svoje zadovoljstvo što se nalazi u Gimnaziji, naglasivši da prati rad škole i uspehe gimnazijalaca. Najavio da se u narednom periodu očekuje rekonstrukcija školskih objekata i obećao je svoju podršku kako bi gimnazija dobila novu fiskulturnu salu. Takođe je govorio i o uvođenju međunarodne mature, novim programima usavršavanja za zaposlene, kao i dodatnoj podršci za projekte Interkulture.

slika3 slika4
slika5 slika6