ОБЈАВЉЕН   ЈЕ 11. БРОЈ  ЧАСОПИСА ЗА ФИЛОСОФИЈУ   „АГОРА“

Прелистај часопис

https://1drv.ms/b/s!AtckSGRpR3dMl3kUpbR3IIyvlJK_?e=B8ptLgАГОРА је, по узору на  старогрчке тргове место сусрета различитих људи и идеја, место за разговор и  промишљање, ретко место за теме које занимају мањи број  „доконих“ и „другачијих“ људи.

Гимназијалци од 2007. године, када је изашао први број, знају да имају отворен позив  да се, уколико желе,  у овакве разговоре укључе.

Тај су позив прихватили   ученици ево и ове године. Ускраћени  током  двогодишњих ванредних „корона“  услова  школовања, за бављење  ваншколским активностима, радо су се, чим су се вратили нормалној настави,  укључили у  осмишљавање и израду овог броја часописа промишљајући теме  које су њима биле занимљиве. Сусрети, разговори,  поштовање супротних ставова, паметне идеје, предлози, слагања, неслагања, доказивања, аргументовање…Мудри млади људи од којих и професор учи!

Овај 11. број градили су  не само матуранти већ и ученици трећег  разреда, али су по први пут и  неки прваци препознали могућност да  искажу своја интересовања што ову Агору чини живом  и младом .

На овој Агори срећемо  ученике  у разговору са нашим сликаром Владом МИрковићем,   са Питагором, Хајдегером, Кјеркегором,  а ту су Кафка и Славој Жижек, чак  моћна Нирдала….Кроз агапе, али и питања из пакла, промишља се слобода  и  КОСМОС који  подсећа на оно најважније питање : Ко СМО….. И кад се затвори и та 32. страна овог броја  заиста можемо  само да поновимо: КАКВОГ СМО МИ ЧУДА ДЕО!!!!