Školsko takmičenje “Poslovni izazov”

Prema godišnjem planu rada škole za 2019/2020.godinu, u okviru aktivnosti podsticanja preduzetništva i razvoja medjupredmetnih kompetencija, realizovano je školsko takmičenje “Poslovni izazov” u kome je uzelo učešća 37 učenika naše škole. Učenici su bili podeljeni u timove od 4-5 članova nasumičnim biranjem i osmišljavali su proizvod ili uslugu kako bi rešili problem odlaganja i recikliranja industrijskog otpada u Gornjem Milanovcu uz pomoć IT tehnologije. Pregršt divnih ideja kao što je mašina koja uz pomoć senzora prikuplja otpad, ali ujedno i prečišćava reku Despotovicu, proizvodnja nameštaja od reciklirane plastike, proizvodnja opeke od otpada i druge fantastične ideje, za koje su učenici kreirali biznis plan i prezentovali pred stručnim žirijem, oduševili su prisutne i neminovno su doprinele učenju kroz rešavanje problema, razvoju preduzetničkog duha kod mladih i ujedno dale mali doprinos lokalnoj zajednici u okviru ove problematike. 

Članovi žirija su bile: Nataša Bogdanović, predstavnik lokalne samouprave iz oblasti finansija, Aleksandra Damnjanović, predstavnik roditelja i suvlasnik firme “Proksima” iz Gornjeg Milanovca, Tamara Raković, predstavnik lokalnih medija – Takovske novine i Ljiljana Šimić, zaposlena u računovodstvu škole. 

Odlukom žirija, pobedio je tim broj 7, koga čine Aleksa Mišković, Aleksa Mandić, Igor Ovčarević i Mina Milenković. Ovaj tim će predstavljati našu školu na regionalnom takmičenju 6.11.2019 u Čačku. 

Učesnici školskog takmičenja